Iorgovan frumoasa floare -CE-I VIATA NOASTRA PE PAMANT


Am ales doua melodii,ambele dragi foarte tare sufletului meu ,chiar merita ascultate,vi-i le ofer cu tot  dragul ,sunt autentice din zona Banatului,de la mine .Va doresc un sfarsit de saptamana plin de bucurii alaturi de cei dragi !!!

Iorgovan frumoasa floare
Banatule colt de soare
Io cu tini ma falosesc
Aici viata mi-o traiesc
Banatule loc de dor

In Banat eu m-am nascut
Aice-am copilarit
Unde canta coltul ierbii
Si vin la izvoare cerbii
Banatule colt de rai

La noi nime nu-i batran
Sarbatori mandre sa tin
Dumnezau ne ocroteste
Si pamantul ne rodeste
Tara mea-i Banatul meu

Oriunde m-o dus sorocul
Am purtat cu mine focul
Si pan-am venit napoi
Mi-o fost gandul tot la voi
Banatenii mai falosï…..

Iorgovanul

320px-Lilac_Flower&Leaves,_SC,_Vic,_13.10.2007

PETRICA MOISE -CE-I VIATA NOASTRA PE PAMANT !!!!!!!!!!

Ce-i omul care a uitat ,ce-i bunul simt si omenia,cand al nemernic e laudat si se ridica-n slavi prostia ? ….

16 thoughts on “Iorgovan frumoasa floare -CE-I VIATA NOASTRA PE PAMANT

   • Este un om care a cunoscut în viaţa asta prigoana, dar e din os neînfricat, oltean dârz, şi mai cu seamă s-a urmat mereu pe sine din câte am înţeles eu, nu a trăit slugărnicia în timpul în care atât de mulţi o făceau.
    Familia mea e legată de el de foarte mult vreme cu o prietenie nepreţuită şi sacră, deşi rar, rar, se mai întâmplă să se mai vadă cu unicul meu părinte care mi-a mai rămas pe pământ.

   • Asa este ,asa il stiu si eu ,desi din auzite ,un om extrem de vertical si mai aproape de strabuni cu sufletul si cantecul decat multi altii ,mi-e extrem de drag si daca este aproape familiei tale ,sunt convinsa atunci ca sunteti minunati !!!

   • Da, e chiar o melodie pe care o iubesc, te-aduce visării şi cere o stare anume, dintr-aceea cu respiraţii speciale.
    Mulţumesc din suflet, şi lasă-mă să îţi întorc un dar de suflet; pe Mircea Baniciu, timişorean de-al nostru, cel care a făcut cândva să mă îndrăgostesc de muzica folk. El şi Doru Stănculescu.

   • Da, Carla, să ştii că Dumnzeu a fost bun cu mine, dăruindu-mi doi părinţi minunaţi; ştii că părinţii nu ţi-i alegi, ţi-i dă Dumnezeu, iar Cel de Sus m-a binecuvântat cu două suflete din iubire veghetoare, aşa cu şi tu eşti pentru cei din viaţa ta, dacă vei avea sau dacă ai copii.

   • da Camelia,am doi ,baiat si fetita,el 14 ani ,ea 16 ,imi dau silinta sa fiu un parinte bun si uneori am surpriza sa constat ca si ei,copiii mei stiu sa fie parinti ,ma invata ,m-au invatat in timp ,am crescut impreuna,e minunat sa fii parinte si sa ai parinti ,chiar si eu mai am doar unul ,pe mama ,dar e bolnava de foarte multi ani ,a fost foarte greu,e cu mine in casuta,bine ca mai este inca …Sa fii fericita Camelia,meriti totul !!!

  • multumesc din suflet Camelia,o ascult pentru prima data ,nu o stiu melodia,superbaaaa ,te pup ,seara frumoasa si multumesc pentru tot .O Duminica plina de bucurii si impliniri sa ai !!!

 1. Ce minuni în viaţa ta, Carla; asta’i adevărata împlinire pe pământul ăsta al fiinţei noastre, să îi dăm rod, iar tu pe deasupra ai şi pereche. N’aş fi zis din imaginea pe care o ai în header, acolo unde parcă eşti zeiţa aurie a spicelor, că eşti mamă, darămite fiinţă născătoare de doi copii.
  Să crească fericiţi într-o poveste frumoasă care să le fie viaţa şi Cerul să vegheze asupra lor, pentru că pe pământ dragostea ta le este ocrotitoare!

  Şi eu tot doar pe mama o mai am pe lume, sufletul tatălui meu a urcat de nişte ani lângă îngeri, dar ştiu că acei care sunt acolo aici ne sunt pretutindeni. Şi mai cu seamă sunt în noi, nu au plecat, au rămas lângă inimă.

trimite un comentariu

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s