4 thoughts on “Comoara de la Cetatea de la Mosna- Iasi

 1. Asta e o taină de-a mea, să dau cândva peste o comoară, asta însemnând fie şi un biet artefact, orice, în măruntaiele pământului, să dau peste un loc cu o semnificaţie specială; cred că aşa aş experimenta un sentiment sublim, de nespus în cuvinte.
  Când eram mică eram o scormonitoare, cu o imaginaţie lăsată slobodă, şi a fost o vreme în care chiar aş fi vrut să mă fac arheolog, doar că dorinţa nu a şi urmat calea.
  Am un bun prieten care conduce nişte lucrări legate de un sit arheologic dintr-o comună din apropierea oraşului meu, şi pentru la vară m-am oferit voluntar, abia aştept.

 2. Ştiu şi o legendă despre o comoară blestemată ascunsă la rădăcina unui păr bătrân dintr-un sat; se spune că e vorba de aur, dar pătat de sânge. Povestea e din vremea în se furau fecioarele prin acele părţi de cei care le pârjoleau satele şi omorau bărbaţii din acele locuri.
  Cei bătrâni spun că în unele nopţi se vedeau limbi de foc, şerpi de foc ieşind din pământ şi dănţuind în jurul trunchiului copacului. Îţi dai seama ce năştea asta în mintea noastră de copii. Acel loc e acum unul în paragină unde ierburile sunt în împărăţia lor.
  E locul pe care a fost casa străbunicii mele.

  • Frumos da ,stiu ce spui Camelia,am ramas blocata odata, cand am vazut ca nu sunt doar legende ,flacarile ardeau la picioarele mele dar nu toata lumea le-a vazut dar nici eu nu eram singura ….

trimite un comentariu

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s