Vampirismul energetic ,un fapt real ! Victima si agresorul in relatiile interumane.


vampire Redcells4 Se intampla uneori in viata sa ne intersectam cu oameni draguti, agreabili, care ne spun ca ne iubesc si ne vor numai binele, care ne aduc flori, ne zambesc si ne imbratiseaza. Vine o zi cand din motive doar de ei stiute, sau poate nici de ei, acesti oameni isi schimba subit atitudinea. Daca avem in noi iubire si lumina suficienta, le-o transmitem inapoi si spunem pentru ei o rugaciune si mergem mai departe. Dar daca ne prind intr-un moment de vulnerabilitate, nu avem taria sa spunem acea rugaciune si ne simtim secati, obositi, epuizati, pentru ca ei obisnuiesc sa stoarca pana la ultima cuanta de energie din noi, ca apoi, inocenti sa isi ceara iertare. Acesti oameni seamana cu niste capuse. Am avut ocazia in ultimul timp sa vad pe viu astfel de creaturi pe motanul meu. Asa arata, inainte si dupa, ca in poza. Literatura de specialitate ii numeste vampiri energetici. Atasez un link, sa vedeti cam despre ce este vorba. Daca nu aveti voi insiva echilibrul sufletesc necesar, nu interactionati cu astfel de oameni, mai ales daca unii sunt ,,culesi” din lumea iluzorie a internetului. Nu gasim linistea, iubirea si echilibrul pe care ni le dorim decat in noi, acolo unde il gasim si pe Dumnezeu, in adancul inimii noastre. Este foarte simplu, dar extrem de complicat in acelasi timp….(Adriana Craciun)

Victima si agresorul in relatiile interumane
Tuturor ni s-a intamplat macar o data in viata sa ne consideram victime si tuturor ni s-a intamplat sa fim acuzati ca am facut rau cuiva, in ambele situatii, o persoana mai sensibila simtindu-se destabilizata pentru o zi sau pentru mai mult timp, in functie de gravitatea problemei. Se pare ca jocul de-a victima si agresorul este o traditie, la nivel de specie umana. Este un fel de program major cu care ne nastem si care ruleaza inconstient in fiinta noastra si sunt necesare eforturi considerabile de vointa ca sa iesim din acest joc.
Ca sa o facem, trebuie sa constientizam ca tot ce ni se intampla este o consecinta a faptelor noastre, exclusiv!! Mai precis, sa nu ii mai invinovatim pe ceilalti pentru ceea ce ni se intampla, chiar daca acestia au rolul lor in disconfortul nostru.
Suntem responsabili pentru tot ceea ce ni se intampla, pentru toate palmele sau umilintele sau situatiile neplacute cu care ne confruntam in viata.
Nu exista nimeni si nimic care sa ne agreseze, sa ne supere, justificandu-ne iesirile, reactiile, ideile, intentiile, sau actiunile, cu atat mai putin Dumnezeu, fara sa avem partea noastra de vina !! Acesta este un joc in cel putin doi, extrem de periculos, care creeaza dependenta. Este foarte usor sa spunem : ,,Din cauza ta am facut asta !!’’ sau ,,Dumnezeu nu ma iubeste, nu ma aude !’’
Singuri ne agresam, ne suparam, permitand emotiilor sa se plieze pe ideea ca puterea noastra vine din exterior.
O experienta pe care noi o numim negativa sau neplacuta sau traumatizanta exista doar din perspectiva personala de a interpreta evenimentele. Ne complacem in jocul de-a victima si agresorul, fara sa realizam ca acesta se desfasoara doar intre oameni care se bazeaza pe surse din exterior pentru starea lor de bine.
Noi suntem unicii responsabili pentru starea noastra de spirit ; nimeni nu ne poate destabiliza daca noi nu permitem asta.
Putem ajunge la un echilibru, cu puterea vointei, cu responsabilitate, sincronizand energia fizica, emotionala si mentala, la nivel de constient si subconstient.
Acest joc are cateva etape, fiecare generand in felul ei o relatie de dependenta, de cele mai multe ori toxica, la un moment dat. Ambele parti pierd energie:
1.Prieteni falsi -o persoana o controleaza pe cealalta simuland loialitatea
Agresorul: ,,Sunt prietenul tau. Ne simtim bine impreuna, iesim impreuna.’’
Victima : ,,Ma simt singur intr-o lume ostila. As vrea sa am pe cineva alaturi.’’
2.Agresorul seduce si victima simuleaza respectul
Acesta incearca sa atraga victima prin seductie, prin cuvinte frumoase, care de fapt, de cele mai multe ori sunt vorbe goale.
Victima care se lasa sedusa, este, la randul ei, un agresor subtil, care se ataseaza de oameni fara chiar sa isi dea seama, simuland respectul pentru acestia. Astfel de situatii se regasesc frecvent la majoritatea locurilor de munca.
3. Fals parinte
Agresorul pare erou, salvator, pretinde ca este protector, asemenea unui parinte
Victima – o persoana draguta si neajutorata. Are senzatia ca i se face bine, dar este din ce in ce mai nesigura si ii este teama sa se descurce singura, se indoieste de sine, si depinde de asa-zisul erou sau falsul protector.
4.Falsa puritate
Agresorul isi terorizeaza vicitma inducandu-i confuzie si teama, in mod direct, intimidand-o, facand-o sa sufere. ,,Noi avem dreptate, tu esti elementul negativ. Noi suntem buni, tu esti rau. Saracii de noi, vezi ce ne faci ??’’
Victima – se crede rea si considera agresiunea de inteles, justificata
5.Tacerea
Agresorul dezarmeaza victima, derutand-o. Nu vorbeste, nu priveste. Este absent.
Victima-pacifista. Se simte in siguranta pentru ca nu a auzit niciun semnal de alarma de la adversar si nu il mai considera o amenintare. Isi vede de viata ei si crede ca totul este in regula
6.Agresorul isi dezarmeaza victima facand-o sa isi incalce principiile, iar cand aceasta este lipsita de aparare o controleaza.
Victima este in cautarea unei pozitii privilegiate. Se destabilizeaza usor daca i se prezinta de ce este in stare agresorul.
7.Agresorul face pe martirul-isi plange de mila. Te face sa crezi ca tu ai facut ceva rau (falsa victima-victimei i se induce ca ea este agresorul)
Victima – trebuie sa incerce sa fie draguta. Iarta pe oricine pentru orice, dar nu recunoaste nici in fata ei ca ceva o deranjeaza
8. Agresorul este un adevarat magician. Simuleaza empatie. ,,Te iubesc, chiar daca esti rau. E in regula. Oricui i se intampla asta’’
Victima-,,Mereu este vina mea’’
9.Agresorul psihopat, ataca direct
Victima-se apara si remediaza situatia pentru ca iubeste agresorul….(articol Adriana Craciun ,cu drepturile ce-i apartin )

10433784_558768710907545_2534221160253126496_n

Citit si AICI : http://www.esoterism.ro/ro/vampirism.php

1 thought on “Vampirismul energetic ,un fapt real ! Victima si agresorul in relatiile interumane.

  1. Pingback: Vampirismul energetic ,un fapt real ! | radupopescublog

trimite un comentariu

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s