Taina euharistiei – Sumer ,Lake Winnipesaukee ,România


Ritualul impartasirii Sfintilor Apostoli la Cina cea de Taina (Prima Liturghie crestina savarsita de Mantuitorul).Sfanta Euharistie a fost instituita de Mantuitorul la Cina cea de Taina, iar Sfintii Apostoli au savarsit-o in cadrul adunarilor de rugaciune, cand se oficia frangerea painii si cand credinciosii se impartaseau cu Sfantul Trup si Sfantul Sange al Domnului nostru Iisus Hristos (Fapte II, 42).In cartile Noului Testament si, mai tarziu, in scrierile patristice, intalnim Sfanta Euharistie, mentionata sub diferite denumiri, cum ar fi: Cina Domnului (I Cor. X, 21 si XI, 20 : Tertulian, Ad. uxorem. III, 4), fractio panis (Fapte II, 42, 46 si XX, 7), binecuvantare sau paharul binecuvantarii (I Cor, X, 6), paharul Domnului (I Cor. XI, 26-27), ofranda, euharistie sau multumire, jertfa sau rascumparare.
Dacă ritualul Împărtășirii a fost instituit de Iisus ,se pune întrebarea ,de ce apare cu mai mult de 3000 de ani înainte ? Exista creștinismul și la acea vreme ?

De ce se spune că strămoșii noștrii ,au fost lesne creștinați ? 

Același ritual ,în regiuni diferite ,existând și diferența mare dintre perioade …

Prima imagine ,piatra misterioasă descoperită la Lake Winnipesaukee (Masa ritualică este reprezentată in cea de-a treia imagine, a oului ,situată exact deasupra simbolului spiralei.

03 Lake-Winnipesaukee

Sursa imagine de mai sus : http://www.disclose.tv/news/3_forbidden_archaeology_discoveries_that_will_rock_your_boat/115285?utm_content=bufferf608d&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Imaginea de mai jos ,o preluare din folclorul autentic românesc ,ceremonia nunții .

DSC00789-600x400-7

A treia imagine(de mai jos), este o reproducere după un basorelief descoperit în Mesopotamia.

fig151b

 

 

3 thoughts on “Taina euharistiei – Sumer ,Lake Winnipesaukee ,România

 1. Taina euharistiei este spusa tot de Emanuel (Iisus) intr-un alt verset:
  “Ferice de leul care va manca om, caci el om se va face”
  Alaturati cu:

  “Luati si mancati painea acesta, caci e trupul Meu, luati de beti vinul acesta caci e sangele Meu”…. pentru a deveni Iisusi!

  Noi nu “ne-am crestinat”, noi “am fost crestini” (sub alta denumire) caci Iisus a fost exponentul de varf al spiritualitatii dacice (Manu-teism). Odata ce principiile au fost perfect formulate si reinvigorate de Iisus, crestinismul (vine de la “crestere” spirituala, creasta/varf, tot atat cat si de la Kristos – stralucitorul) a trecut de la religia “dacilor” la “religie universala” (catolicum) si “dreapta” (ortho doxa).
  “Si nu vor trece vremurile cestea pana nu va fi facuta cunoscuta tuturor neamurilor”.

trimite un comentariu

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s